MERÜLŐHELYEK

Neufeldi-tó

Neufeldi-tó

Jól kiépített víz alatti merülőhelyek, gyakorlóhelyek, Soprontól 15 percre Ausztriában. 

A tó Soprontól 25 km-re található Ausztriában.
Mérete 1 km2,
hossza 1,8 km,
maximális mélysége 25 méter.

A Neufeldi tavon kijelölt merülési zónák vannak a merülni vágyó búvárok részére, hogy ne zavarjuk a hajós illetve strandoló közönséget.

Az egyik lehetőség a strand területéről indul, ahonnan érdekes felfedezőtúrákat lehet tenni bármely irányban, vagy kijelölt gyakorlópályákon lehet tapasztalatokat gyűjteni, illetve vízalatti stégeken gyakorolni.
Nyáron a strandon öltöző, mellékhelyiség, zuhanyzó, büfé is találhatóés a nem merülők is találnak itt mindenféle elfoglaltságot. A gyerekeket kiépített csúszdákkal, játékokkal várják, természetesen belépő ellenében.

A másik merülési lehetőség a tó túloldalán lévő helyi búvárbázistól lehetséges, ahol szintén belépő ellenében kultúrált környezetből (büfé, öltöző, zuhanyzó stb.) kényelmes vízbejutás után kalandozhatsz a picit nyugodtabb vizekben.

Tavi merülések viszonylatában sokszor igen kedvező látási viszonyok között és kellemes hőmérsékletű vízben csodálhatjuk az itteni élővilágot, melyet főként édesvízi rákok, keszegfélék, naphalak, túrkáló pontycsapatok, egészen nagyra növő csukák, harcsák, angolnák, sügerek jelentik.

A viszonylagos közelség mellett a tó vonzereje a víz alatt kiépített gyakorlópálya, ahol változó mélységben elhelyezett gyakorló stégek, elsüllyesztett csónakok, nagy átmérőjű csövek, egy nagyméretű Neptun szobor és egyéb vicces figurák találhatók. Az objektumok között a merülési útvonalak kötelekkel vannak megjelölve.
A látótávolság a víz alatti stégek közelében a tó népszerűsége miatt közepes, viszont onnan kicsit eltávolodva 7-10 méterre is számíthatunk.

Nyaranta a felszín közelében a hőmérséklet 20 fok fölé emelkedik, viszont 10 méter alatt már nem árt vastagabb, dupla, vagy akár szárazruha sem.

Neufeldi fotóink

Aktuális vízhőmérséklet, webkamerakép, merülési térkép, wikipédia bejegyzés és divecenter.hu információ a merülőhelyről

 

Továbbiak

Klub információ

Diving Sopron búvárklub

9400 Sopron, IV. László király utca 4.
info@diving-sopron.hu+36 70 3704686

Adatkezelés | Impresszum

Google vélemények

Review Widget